Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

City Break Marrakech

in stoc

Marrakech | de la oaza berbera la oras modern

Marrakech, poate cel mai seducator dintre orasele imperiale ale Marocului, pastreaza un exotism antic si in acelasi timp un spirit cosmopolit. Zidurile lui rosii ard o lumina calda si invaluitoare, in timp ce pe strazile inguste umbla localnici, femei si barbati imbracati in haine traditionale.

De vazut:

Asfintit in Piata Jemaa el Fna, o adevarata scena fascinanta.

Mormintele Saadiene: mormintele familiei impriale cu acelasi nume. Mausoleele care le pastreaza au fost construite de sultanul Ahmed el Mansour intr-o gradina frumoasa.

Palatul Bahia, unul dintre cele mai mari palate princiare din Marrakech, contruit in 1880 pe o suprafata de 8 hectare, cuprinde gradini, fantani si multe incaperi.

Medresa Ben Youssef, scoala coranica construita in secolul XIV. Acum gazduieste si expozitii temporare, dar mai ales explica felul in care traiau invataceii.

Gueliz, orasul nou este zona cu marile magazine ale lanturilor internationale, dar si a galeriilor de arta si a atelierelor unor artisti faimosi.

Gradina Majorelle si alte parcuri.

Excursii:

Excursie in afara orasului: Ait Benhaddou, satul fortificat de secol XII, declarat de UNESCO Patrimoniu Mondial a fost construit din lut si urcat pe un deal in scop defensiv. Astazi satul este aproape nelocuit. Traiesc cateva familii, care, contracost va lasa sa le vizitati modesta casa.