Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

City Break Lisabona

 
de la   98 Euro
in stoc

tarif valabil pentru 1 persoana / camera dubla

Cere detalii

Lisabona este un oras intesat de simboluri. Primul este fado, o muzica plina de melancolie cu influenta din cantecele sclavilor africani. Al doilea este Tejo, un fluviu atat de lat incat pare o mare. Al treilea este pitorescul tramvai 28. Din lista nu pot lipsi Fernando Pessoa, localurile din Bairro Alto, si noile constructii ale superstarurilor arhitecturii, mai ales cele ale muzeelor, de neocolit.


De vazut - atractii turistice:

Turnul Belem, inca de multa vreme simbol al Lisabonei, acest turn in stil manuelin a fost ridicat in sec. XVI, din vointa regelui Manuel I care spera sa functioneze ca far de aparare la gura de varsare a fluviului. UNESCO l-a declarat Patrimoniu Mondial impreuna cu invecinata manastire Dos Jeronimos.

Manastirea Dos Jerominos este cel mai important monument al orasului. Aceasta capodopera de arta manuelina pastreaza biserica Sfanta Maria in stil gotic, iar in interiorul acesteia este asezat mormantul lui Vasco da Gama si doua porticuri importante: unul de Boyac - autor si celalalt al celebrului Fernando Pessoa.

Muzeul Fado, este localizat in capitala Fado, unde instrumentul principal este chitara iar protagonista absoluta este Amalia Rodriguez ( disparuta in 1999). Aceasta este venerata ca idol national, asadar nu putea lipsi un muzeu dedicat acestui stil de muzica.

Muzeul National de Arta Antica este considerat cel mai important muzeu din tara. Sunt expuse colectii de picturi portugheze dintre secolele XV- XIX, ale portughezilor din lume si ale marilor artisti europeni.


Shopping:

Multe magazine se pot gasi in oras cu brandul Ana Salazar Moda, stilista portugheza care a revolutionat pret-a-porter pentru barbati si femei.

Pentru cumparaturi traditionale trebuie sa ajungeti la Fabrica Sant'Anna, deschisa din 1741, cu azulejos vechi si piese moderne pictate de mana.


Excursii din Lisabona: catre Sintra si Evora


Clima:

Lisabona este una dintre cele mai calduroase capitale europene, cu un climat mediteranean. Iarna, temperaturile sunt de 15 grade Celsius (ziua) iar pe timpul noptii nu scad sub 8 grade Celsius.

HotelTarif pentru o persoana / loc in camera dubla
Hotel Borges Chiado 3*de la 98 euro
Hotel Miraparque 3*de la 121 euro
Hotel Holiday Inn Continental 4*de la 130 euro
Hotel Zenit 4*de la 163 euro

Tariful include:

  • cazare 3 nopti
  • mic dejun

Tariful nu include:

  • bagaj de cala
  • taxa de oras (aprox. 4 EUR/ persoana/ noapte se achita la receptia hotelului)
  • transfer aeroport – hotel – aeroport (la cerere putem oferi variante)

Conditii:

  • Tariful afisat este orientativ si este valabil doar pentru cazarea la hotel, biletele de avion putand fi achitionate in momentul cererii, separat.
  • Preturile sunt valabile in functie de disponibilitatea hotelurilor /biletelor de avion, la momentul cererii;
  • Pachetele de city break se achita integral in maxim 48 h de la confirmarea serviciilor solicitate.

  • La cerere se pot oferta alte hoteluri, bilete de avion low-cost cat si companii de linie, cine romantice, croaziere ,excursii optionale, etc.