Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

City Break Cracovia

 
de la   59 Euro
in stoc
Cere detalii

Cracovia, cel mai vizitat oras al Poloniei | Capitala artei si a tineretii

Cracovia a fost capitala regilor polonezi si este astazi unul dintre cele mai mari si mai vechi orase poloneze, cu o istorie de peste 1000 de ani. Orasul se bucura astazi de aproximativ 7 milioane de turisti in fiecare an, apropiindu-se in topul turistic european de Barcelona, Praga si Roma. Fermecator, dinamic si elegant, ofera turistilor obiective turistice istorice, de cultura si arta medievala si renascentista, dar si tragice povesti ale ghetoului nazist. Cu toate acestea, Cracovia este un oras modern si vizitat de multi tineri, mai ales in perioada carnavalului studentesc Juwenalia.

Cu ce va deplasati?
In Cracovia cel mai placut mod de a explora orasul este pe jos, in special in centrul vechi unde multe strazi sunt inchise traficului auto. Ca alternativa puteti incerca tramvaiele sau autobuzele poloneze.

Unde mancati?
Restaurantul regal Wierzynek, printre cele mai bune restaurante din Polonia. Aici, in 1364, regele a avut ca oaspeti pe imparatul Carol IV, cinci regi si un alai de principi. Evreiesc, restaurantul Alef din inima cartierului Kazimierz unde se merge nu numai pentru a gusta mancarea traditionala, dar si pentru a asculta muzica evreiasca ori tiganeasca. Sinagoga Popper de acolo, din secolul XVII este astazi centru cultural frecventat si de turisti. Orient Express, o calatorie gastronomica prin bucataria europeana pe linia Paris - Istanbul. Sunt 5 vagoane, la fel ca si numarul tarilor traversate in calatorie si meniuri specifice.

La Cracovia cafenelele sunt foarte indragite de turisti si nu numai.

Nightlife
Cel mai frecventat club cafe din cartierul Kazimierz este Alchemia, renumit pentru diversitatea pe care o ofera: muzica live, film, expozitii, spectacole si evenimente
Baraka - dupa-amiaza un local linistit, noaptea unul dintre cele mai explozive localuri din Kazimierz. Muzica house, dance, techno, broken beats
Klub U Louisa - jazz club si internet cafe cu un program foarte incarcat de concerte, expozitii si evenimente culturale

Shopping
La targul Rynek Glowny gasiti diferite obiecte la preturi avantajoase, de la podoabe de Craciun la artizanat in lemn, lana, piele, pana la haine de blana. Aici gasiti magazine foarte bune ca Calik si Empik.
Cepelia este un magazin de suveniuri de foarte buna calitate
Pasionatii de moda nu au voie sa rateze Galeria Krakowska, un mega-oras al cumparaturilor din zona Garii Centrale cu 270 de magazine de firma
Anticariat si targuri ieftine: targul Plac Nowy si Hala Targowa

De vazut
Vizita in Zalipie, satul unde toate casele sunt pictate cu motive florale aflat la 68 de km de Cracovia.
Excursie la salina Wieliczka (10 km de Cracovia)

HotelTarif pentru o persoana / loc in camera dubla
Hotel Dom Casimi 3*de la 59 eur
Hotel Eden 3*de la 78 eur
Hotel Ascot 3*de la 109 eur
Hotel Jan 4*de la 158 eur


Tariful include:

  • cazare 3 nopti
  • mic dejun

Tariful nu include:

  • taxa de oras (aprox. 1,6 EUR/ persoana/ noapte se achita la receptia hotelului)
  • transfer aeroport – hotel – aeroport (la cerere putem oferi variante)

Conditii:

  • Tariful afisat este orientativ si este valabil doar pentru cazarea la hotel, biletele de avion putand fi achitionate in momentul cererii, separat.
  • Tarifele sunt valabile in functie de disponibilitatea hotelurilor /biletelor de avion, la momentul cererii;
  • Pachetele de city break se achita integral in maxim 48 h de la confirmarea serviciilor solicitate.
  • La cerere se pot oferta alte hoteluri, bilete de avion low-cost cat si companii de linie, cine romantice, croaziere ,excursii optionale, etc.