Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

City Break Budapesta

 
de la   67 Euro
in stoc
Cere detalii

Budapesta | Perla Dunarii

Farmecul Budapestei se afla in istoria tumultuoasa a orasului impartit intre Orient si Occident, printre amintiri din vremea Imperiului Hapsburgic si contradictiile noii Ungarii. Fascinanta este si diviziunea urbanistica intre Buda si Pesta, intre dealuri si campie, avand in centru ampla si maiestuasa Dunare peste care se ridica un sir de poduri romantice. Buda este orasul vechi, de pe colina, format din cartierul medieval, Palatul Regal si Biserica lui Matei Corvin. La poalele Budei se afla Pesta, moderna si intesata de magazine, hoteluri, restaurante si localuri de noapte.

Cu ce va deplasati?

In centru, cel mai usor si placut mod de deplasare este plimbarea pe jos. Budapesta a introdus de cativa ani serviciul de inchirieri biciclete BuBi, de folosit pentru deplasari scurte, alaturi de mijloacele de transport publice - autobuze, tramvaie, troleibuze si metrou. Pentru a ajunge in cartierul Fortareata se poate folosi telefericul (siklo).

Unde mancati?
Gundel (istoric). Meniu unguresc rafinat insotit de vinuri locale Eger si Tokaj.
Spooncafe restaurant Lounge (panoramic). Restaurant-nava lounge pe apa cu o priveliste cuprinzatoare la podul cu lanturi de peste Dunare si la Palatul Regal.
Kispipa Vendegio (traditional). Atmosfera simpatica in care se propune un meniu de traditie maghiaro-evreiasca, insotit de note dulci de pian.

Nightlife
Jam Pub. Muzica jazz, blues, rock, pop, reggae, rap, funk si soul.
Oscar American Bar. Local inspirat din lumea cinematografului, cu ecran, postere de filme vechi agatate pe pereti.
Dokk Club - frecventat de maghiarii din lumea cosmopolita.

Shopping. Portelanul este printre cele mai elegante si mai pretioase obiecte artizanale traditionale. Magazine celebre sunt Herend, Zsolnay.
Pentru moda actuala, va recomandam Katti Zoob, magazin de top.
Vinurile unguresti le puteti achizitiona din Pivnitele Regale din Cartierul Castelului.
Targuri de vechituri Ecseri pentru obiecte de anticariat si de arta moderna.

De vazut: Colina Fortaretei: Cartierul Castelului si Palatul Regal, Biserica lui Matei Corvin si Bastionul Pescarilor, Parlamentul, Basilica Sfantul Stefan, Casa Terorii, Muzeul de Arta, Grandiosul Bulevard Andrassy, Piata Eroilor

Bai Termale. In oras, cel mai elegant este stabilimentul Baile Gellert, pe malul Dunarii, dotata cu opt bazine cu apa termala (26 - 38 grade), o piscina in aer liber si o piscina acoperita. Cel mai mare este Complexul Termal Szechenyi (12 bazine termale si 5 piscine). Atmosfera orientala gasiti la Baile Kiraly, bai turcesti autentice sau Baile Rudas. Renumite pentru proprietatile lor terapeutice sunt Baile Lukacs.

HotelTarif pentru o persoana / loc in camera dubla
City Hotel Ring 3*
de la 67 eur
Budapest Panorama Central 3*
de la 99 eur
Central Hotel 21 3*
de la 103 eur
Bohem Art Hotel 4*
de la 234 eur
  • Tariful include:
  • cazare 3 nopti
  • Tariful nu include:
  • taxa de oras (aprox. 1 EUR/ persoana/ noapte se achita la receptia hotelului)
  • transfer aeroport – hotel – aeroport (la cerere putem oferi variante)

Conditii:

  • Tariful afisat este orientativ si este valabil doar pentru cazarea la hotel, biletele de avion putand fi achitionate in momentul cererii, separat.
  • Tarifele sunt valabile in functie de disponibilitatea hotelurilor /biletelor de avion, la momentul cererii;
  • Pachetele de city break se achita integral in maxim 48 h de la confirmarea serviciilor solicitate.
  • La cerere se pot oferta alte hoteluri, bilete de avion low-cost cat si companii de linie, cine romantice, croaziere ,excursii optionale, etc.