Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Circuit Sri Lanka / luna iulie 2016

 
de la   1,990 Euro
in stoc
Cere detalii

Atractii

Pinnawala situat in Districtul Kegalle la circa 90 Km de Colombo este cunoscut prin Orfelinatul Elefantilor, centru infiintat pentru protejarea si conservarea ca specie a elefantilor. Orfelinatul a luat fiinta in 1972 si relocat in 1975, adapostind initial 7 elefanti orfani. Cu sprijin international si din partea statului, centrul s-a dezvoltat ajungand in prezent sa fie arealul a peste 80 de elefanti devenind si una dintre principalele atractii turistice ale tarii; elefantii traiesc in libertate pe o suprafata de peste 9 hectare.

Sigirya: Abandonata in 1155, vechea citadela de piatra Sigiriya (Stanca Leului) a fost redescoperita in 1828 aducand in atentie momente importante din trecutul istoric al insulei. Sigiriya a fost pentru o perioada in Evul Mediu capitala a insulei in timpul Dinastiei Dhatusena. Folosita initial in secolul al III-lea i.e.n. de calugarii budisti ca loc de refugiu si meditatie, a servit ulterior ca resedinta si fortareata de Kashyapa - mostenitorul Regelui Dhatusena. In interior se gasesc impresionante fresce legate de acea perioada iar stanca era inconjurata de un complex de gradini, bazine si fantani. Cand Kashyapa a pierdut tronul fiind infrant de Mogallana, acesta din urma a redat locasul calugarilor budisti.

Polpnnaruwa: Cel mai mare oras din zona nord centrala din Sri Lanka, Polonnaruwa este cunoscuta drept cel mai curat si frumos. Polonnaruwa a fost a doua capitala antica din Sri Lanka dupa decaderea capitalei Anuradhapura in 993 (dupa ce regele Vijayabahu I, a invins pe invadatorii chola si-a instalat capitala la Polonnaruwa). Orasul antic ce include si renumita gradina construita in timpul regelui Parakramabahu I este unul dintre cele mai bine conservate; datorita frumusetii sale a fost utilizat ca locatie pentru un videoclip al formatiei Duran Duran. Polonnaruwa este inclus in Lista Patrimoniului universal UNESCO. In vecinatatea sitului arheologic se afla un oras modern cu hoteluri si magazine.

Nuwara Eliya (Orasul din campie), este situat in zona centrala a statului la altitudinea de 1868 m si este principalul centru al productiei de ceai din Sri Lanka. Orasul a fost fondat de exploratorul Samuel Baker (explorator al Nilului in 1846 si cel care a descoperit Lacul Albert). Strajuit de Muntele Pidurutalagala orasul aminteste prin unele dintre vechile sale constructii de perioada coloniala (Cabana Reginei, Hill Club, Oficiul Postal, Grand Hotel, Casa Guvernatorului); deasemeni noile resorturi abordeaza in linia arhitecturala stilul colonial, iar majoritatea gradinilor si peluzelor au cel mai pur stil englezesc.

Parcul National Yala, al doilea ca marime din Sri Lanka este cel mai vizitat parc al tarii. Situat in sudul insulei la 300 Km distanta de Colombo, parcul se intinde pe o suprafata de 979 Km2 pana in zona estuarului Raului Menik. Yala impreuna cu Parcul Wilpattu au fost create in 1900 ca zone de protejare si conservare a elefantilor si pasarilor acvatice si declarate oficial parcuri nationale in 1938. Arealul parcului adaposteste si numeroase situri arheologice ce sunt dovezi ale existentei unor vechi civilizatii, doua dintre acestea Sithulpahuwa si Magul Vihara gasindu-se chiar in interiorul parcului. Parcul este constituit din 9 ecosisteme ce contin specii deosebite de flora si fauna tipice insulei, multe dintre ele endemice (printre care 44 specii de mamifere, 46 specii de reptile, 18 specii de amfibieni, 21 specii de pesti, 90 de specii de pasari).Itinerariu: Bucuresti - Giritale - Sigiriya - Polonnaruwa - Dambulla - Kandy - Nuwara Eliya- Parcul National Yala – Galle -Hikkaduwa - Bucuresti


Ziua 01 : Plecare din Bucuresti

Ziua 02 : Sosire in Giritale

Vei fi transferat la Pinnawala.

Vei vizita cunoscutul Orfelinat al Elefantilor din Pinnawala, centru infiintat pentru protejarea si conservarea ca specie a elefantilor. Orfelinatul elefantilor a devenit una dintre principalele atractii turistice ale tarii.

Vei fi transferat in Giritale.


Ziua 03 : Giritale - Sigiriya - Polonnaruwa - Giritale

Astazi vei calatori catre Sigiriya si Polonnaruwa. Vei vizita Fortareata de piatra din Sigiriya unde se afla Lion Rock o citadela de o frumusete neobisnuita ce se ridica pe o stanca masiva de 200 de metri inaltime. Fortareata este inconjurata de gradini, iar pe cea mai mare parte din peretele vestic se gasesc renumitele fresce Heavenly Maidens asemanatoare cu cele din pestera Ajanta dn India. In Polonnaruwa, a doua capitala a Sri Lankai, vei vedea siturile istorice ale Palatului Regal, Gal Viharaya cu cele patru splendide statui ale lui Buddha, Sala Audientelor, Baile Lotus, statuia Regelui Parakramabahu si Parakrama Samudraya un lac construit de acesta. Se vor admira si alte monumente: Templul Shiva si ruinele fostului Templu al Dintelui.

Mese - Mic dejun


Ziua 04 : Giritale - Dambulla - Kandy

Vei fi transferat din Giritale la Dambulla.

Vei vizita Templul de Piatra de la Dambulla. Templul construit de catre regele Walagambahu in secolul I i.e.n, inclus acum in Patrimoniul UNESCO.

Vei fi transferat la Matale.

Vei face o oprire la Gradina de Condimente din Matale uinde pot fi observate o multitudine de arbori si plante ce sunt utilizate ca mirodenii.

Transfer din Matale catre orasul Kandy.

Vei face o vizita la Templul Dintelui, unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult budiste.

Mese - Mic dejun


Ziua 05 : Kandy - Nuwara Eliya

Astazi te vei indrepta catre Nuwara Eliya - oras situat in zona centrala a insulei. Pe drum vei vizita o fabrica de ceai.

Mese - Mic dejun


Ziua 06 : Nuwara Eliya - Parcul National Yala

Transfer din Nuwara Eliya spre Parcul National Yala.

Vei participa la un safari in Parcul National Yala. De la bordul autovehiculelor 4x4 vei putea observa specii de animale precum elefantul, antilopa, crocodilul, bivolul de apa sau leopardul. Parcul este constituit din 9 ecosisteme ce contin specii deosebite de flora si fauna tipice insulei, multe dintre ele endemice.

Mese - Mic dejun


Ziua 07 : Parcul National Yala - Galle - Hikkaduwa

Vei fi transferat catre Hikkaduwa iar pe traseu vei traversa orasul Galle, unul dintre orasele ce pastreaza inca amprenta perioadelor coloniale cand insula a fost rand pe rand sub dominatie coloniala portugheza, olandeza, britanica fiind in prezent declarat Rezervatie Arheologica.

Mese - Mic dejun


Ziua 08-10 : Hikkaduwa

Vei avea la dispozitie aceste zile libere pentru a le petrece pe plajele din Beruwala sau din Hikkaduwa. Vei putea sa te relaxezi pe malul Oceanului Indian sau sa abordezi diverse sporturi nautice.

Mese - Mic dejun


Ziua 11 : Plecare din Hikkaduwa

Astazi vei fi transferat la aeroportul din Colombo pentru a te imbarca in zborul spre casa.

Mese - Mic dejun

Perioada de calatorie: 27.07.2016 - 07.08.2016


Servicii incluse:

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Colombo - Bucuresti cu FlyDubai
 • Taxele de aeroport pentru zboruri
 • Cazare 9 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat
 • Mesele mentionate in program: 9 Mic dejun
 • Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul
 • Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
 • Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse
 • Asigurarea complexa de calatorie
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7
 • Transportul se va face in sharing basis, impreuna cu alti turisti

Servicii suplimentare:

 • Early check-in, late check-out
 • Taxa si formalitati de obtinere a vizei din Sri Lanka: 35 USD

TARIF FIX / PERSOANA -1.990


Locatie

Hotel

Tip camera

Mese

Giritale

Deer Park

4*

Duplex Cottage Room

vezi itinerar

Kandy

Tourmaline

4*

Superior Room

vezi itinerar

Nuwara Eliya

Grand Nuwara Eliya

4*

Deluxe Room

vezi itinerar

Parcul National Yala

Cinnamon Wild Yala

4*

Jungle Chalet

vezi itinerar

Hikkaduwa

Hikka Tranz By Cinnamon

4*

Superior Room

vezi itinerarDISCOUNT EARLY BOOKING:

 • Cu 4 luni de zile inainte de data plecarii: 3% din tariful pachetului de vacanta;
 • Cu 3 luni de zile inainte de data plecarii: 2% din tariful pachetului de vacanta;

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Similare

Circuite Asia
de la   3,090 Euro
Circuite Asia
de la   1,520 Euro
Circuite Asia
de la   1,195 Euro